Min nya bil!

24.08.2015 kl. 11:12

Jag var så sugen på att köpa en större bil, så jag slog till på en kombi. Det blev svenskt, närmare bestämt en Volvo V40. Äntligen, måste jag säga. Jag har varit nöjd med den jag har, men en större bil innebär såklart många fler fördelar. Först är det faktiskt betydligt säkrare med en större bil om det skulle hända en olycka. Jag är en superbra chaufför, det är de andra i trafiken som jag inte kan lita på ;) Skämt å sido så beror det givetvis på att det är mer metall emellan. Nu köper jag inte en stor bil för att krocka eller köra av vägen, utan för att helt enkelt få bättre plats.

Jag har alltid så mycket packning med mig. I en liten bil får jag knappt plats med kylbagen till stranden innan hela bagaget är fullproppat. Den enda fördelen jag ser med en liten bil är när jag ska fickparkera. Ni kanske tror att det är billigare med en liten bil? Det behöver det inte vara. Det är istället märke, årsmodell, mil och försäkringspremie som styr. Det gäller att se över varje liten detalj. Jag har exempelvis kollat upp min bil. En del personer ser en superbillig bil på blocket men anar ändå inte ugglor i mossen. Precis som med allt annat så gäller kanske än mer regeln, ”är något för bra för att vara sant, så är det så” i bilvärlden. Är en bil till salu alldeles för billigt så kanske det är en god idé att titta över försäkringspremien exempelvis. Vissa bilmodeller har en försäkringskostnad på 50 000 om året!

En annan sak som är viktig att kolla upp är bilens historia. Bilen kanske ser bra ut på ytan men har varit med om ”traumatiska händelser”. En del bilar som säljs är importerade från utlandet där de kanske har varit med om en krock. Via Carfax så syns bilens historia och det kan vara värt att kolla upp dess förflutna. Jag vurmar för kvalité oavsett vad det gäller och skulle aldrig köpa en krockskadad bil. Bra produkter håller längre och ger lägre underhållskostnader. När det gäller begagnade bilar av en äldre årsmodell så kan det vara väldigt svårt att få tag i reservdelar och det innebär även det en högre kostnad. Med detta i tanke så köpte jag såklart en begagnad bil av nyare årsmodell. Den är så bekväm och tyst att köra. Jag älskar min nya bil och är så nöjd med mitt köp.

Om mig

Senaste kommentarer