Glöm inte bort att teckna trafikförsäkring!

31.08.2015 kl. 21:28

En vän till mig glömde bort att teckna trafikförsäkring för sin bil. Hon fick hem en faktura från trafikförsäkringsföreningen på 9000 kr! Alltså 9000 SEK är väldigt mycket pengar. Det är lag på att ha en trafikförsäkring idag. Alla som har en bil ute i trafiken måste alltså ha denna försäkring hos ett bolag. Vilken bestämmer du själv. För att teckna bästa och billigaste trafikförsäkringen finns en guide på trafikforsakring.nu. Det som är intressant med denna typen av försäkring är att den egentligen inte skyddar din bil. Kör någon in i dig så är det den andra bilchaufförens trafikförsäkring som betalar. Även om du har en skruttig gammal bil så finns ju risken att du krockar med en Ferrari. Har du då glömt denna lilla, men oerhört viktiga detalj kan det stå dig dyrt. Vad du än gör, glöm inte bort att teckna trafikförsäkring! Det är nämligen det minsta skyddet du måste ha i trafiken.

Det finns såklart olika prisalternativ att välja mellan, så det skiftar rejält mellan minimum belopp hos bolagen. Fast det som är viktigt att komma ihåg är att det är den vållande bilens försäkring som ersätter den andra. Det går med andra ord inte att komma billigt undan bara för att den egna bilen är gammal. Det gäller att hitta en bra balans mellan pris och villkor - används prisjämförelsetjänster och kolla hur nöjda kunder är med sina försäkringar. Det är alltid bra att läsa kundrecensioner eftersom de vittnar om hur det verkligen fungerar i praktiken. Det kan vara svårt att läsa sig till bland allt det finstilta. Kunderna däremot poängterar ofta ut vad det tycker är bra och mindre bra. Det tycker jag gäller inom allt och inte bara på om trafikförsäkringar. Det är skillnad att tro på ett specifikt försäkringsbolag som försöker att sälja in sin produkt, än oberoende sidor på nätet som jämför. De oberoende sidorna har inget vinstintresse utan är enbart till för kunderna.

Efter min väns olycka så började jag att se över min egen trafikförsäkring eftersom jag nyss köpte en bil. Det är så lätt att följa i samma spår som tidigare, att bara av ren lathet välja samma försäkringsbolag som innan. Det är så dumt egentligen när det är så lätt att jämföra på nätet vilka försäkringar som är bäst. När man sedan hittat den försäkring som verkar passa bilen bäst, så är det bara att kontakta försäkringsbolaget.

Om mig

Senaste kommentarer